Cu toate că ambele produse acoperă cheltuielile legate de sănătatea asiguratului în cazul unei călătorii în străinătate, diferențele dintre ele sunt majore.
- Acoperire teritorială - Cardul european de sănătate este valabil doar în UE și alte câteva țări din Europa. Asigurarea medicală de călătorie, poate fi valabilă în toată lumea.
- Servicii medicale acoperite - Cardul european de sănătate oferă accesul doar la serviciile medicale de stat, legate numai de îngrijirile necesare. Asigurarea medicală de călatorie oferă accesul și la îngrijiri medicale în sistemul privat, dar și suplimentar, cheltuielile aferente repatrierii medicale, ale repatrierii in caz de deces, cheltuielile de spitalizare, asigurarea documentelor - pierdere sau furt, răspunderea civilă, și asigurarea bagajelor, asigurarea cursei aeriene, întreruperea/extinderea călatoriei sau asistență rutieră.
- Plata serviciilor - Utilizând cardul european de sănătate, poți fii obligat sa co-plătești spitalizarea, sau chiar să achiți pe loc contravaloarea serviciilor medicale. În aceste cazuri, va trebui depusă o cerere de rambursare a banilor la Casa de Asigurări de Sănătate. Asigurarea medicală de călătorie asigură preluarea și achitarea tuturor cheltuielilor direct către furnizorii de servicii medicale din străinătate. Dacă beneficiezi de o asemenea asigurare, nu trebuie achitată contravaloarea serviciilor medicale, indiferent de sistemul de sănătate al țării vizitate.
- Beneficiari - Cardul european de sănătate poate fi obținut doar de persoanele care fac dovada plății la zi a contribuțiilor de sănătate. Asigurarea medicală de calatorie poate fi încheiată de către orice persoană.
Tinând cont și de faptul că polițele de asigurare medicală de călătorie au costuri mici, încheierea unui astfel de contract este o soluție viabilă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu